Днес ще бъде предимно слънчево, но се очакват временни увеличения на облачността над северните и източните райони. Вятърът остава умерен и силен от запад-северозапад. Максималните температури за деня ще бъдат между 3 и 8 градуса.

В сила е жълт код за силен вятър в 18 области на България – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Силистра, Шумен, Варна и Добрич. Очаква се вятъра в тези райони да достигне пориви до 20-22 м/сек. 

В планините се очаква променлива облачност със слаби превалявания от сняг на места. Вятърът ще бъде силен и бурен от северозапад. Максималните температури на височина 1200 м ще са около 0 градуса, а на 2000 м – около -4 градуса.

Над Черноморието също се очакват временни увеличения на облачността, но валежи няма да има. Вятърът ще бъде умерен и силен от запад-северозапад. Максималните температури през деня ще бъдат около 5-7 градуса, температурата на морската вода 6 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.