Много гръцки пристанища ще останат затворени във вторник заради лошите метеорологични условия. В Егейско море силата на вятъра достига до десета степен по скалата на Бофорт, посочва гръцката Национална метеорологична служба.

Сутрешните курсове от пристанище Пирея към Цикладските острови няма да се осъществят. Забраната за отплаване важи и за пристанищата Рафина и Лаврио в столичния район. Към островите в Сароническия и Арголическия залив откъм Източен Пелопонес се допуска пътуване само с плавателни съдове от закрит тип.

Не се осъществяват линиите Агия Марина – Неа Стира на остров Евбея (Евия), Волос – Споради, Кавала – Принос на остров Тасос и Александруполи – Самотраки. От Керамоти до Лименас на Тасос се допуска придвижване със затворени плавателни съдове.

Препоръчва се всички пътници, които ще пътуват днес, да се свържат с местните пристанищни власти и туристическите агенции преди да потеглят, за да бъдат информирани за евентуални промени по маршрутите.

Освен ветровете, заради снеговалежи в източните и южните райони на Гърция има временни затваряния на пътища за почистване, а в много училища занятията са отменени или се провеждат дистанционно.

 

Източник: БТА