Днес времето ще бъде облачно и в много райони на страната се очакват валежи - в Северозападна България - от дъжд и сняг, в останалите райони предимно от дъжд. Вятърът ще бъде слаб до умерен. Максималните температури през деня ще бъдат между 5 и 12 градуса.

Обявен е жълт код за силни валежи в 4 области на страната. В Благоевград и Смолян ще има значителни валежи от дъжд, а над около 1200 м – от сняг. В Кърджали и Хасково ще има сериозни валежи предимно от дъжд, като количества през денонощието в четирите области ще са между 20-35 л/кв.м.

Облачността над планините ще бъде значителна. Очакват се валежи от дъжд и сняг, които ще са значителни в Рило-Родопската област. Вятърът ще бъде умерен до силен. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 3-4 градуса, а на 2000 метра – около -2 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно и  на места се очакват валежи от дъжд. Вятърът ще бъде умерен от югоизток. Максималните температури за деня ще бъдат около 11-12 градуса, температурата на морската вода е 5-6 градуса, а вълнението на морето е 3 бала.

В четвъртък облачното време ще продължи, но вече ще има валежи над цялата страна. В Западна България ще вали сняг, а в останалите райони на страната ще вали дъжд. Вятърът ще бъде умерен до силен на места. Максималните температури ще бъдат между 3 и 10 градуса.

В петък валежите ще продължат, като най-значителни ще бъдат в Западна България и Рило-Родопската област. Максималните температури ще бъдат между 1 и 4 в западната половина от страната и между 7 и 11 в източната.