На 13 май Sinoptik.bg отбелязва своя 13-и рожден ден. Въпреки че често я приемаме за даденост, прогнозата за времето предопределя дните ни – как да се облечем, да вземем ли чадър със себе си, какво да правим през уикенда.

Платформата, която е част от портфолиото на "Нетинфо", стартира през 2008 г. и първоначално предлага прогноза за времето за 1000 локации, само 300 от които се намират в България. 

Днес, 13 години по-късно, хората в България планират времето си в 80 000 точки от страната и целия свят със Sinoptik.bg, един от първите уебсайтове за прогноза за времето у нас.

Сред ключовите секции на сайта са детайлна 24-часова, 5-дневна и 10-дневна прогноза за времето, информация за летните и зимните курорти, фазите на Луната. Много полезна е картата, която представя нагледно промяната на температурата, валежите и облачността над България и съседните страни.

Дневната прогноза се актуализира на всеки час, което гарантира максимална точност на информацията за метеорологичните условия.

През 2014 г. стартира мобилното приложение на Sinoptik.bg, което веднага се превръща в една от най-популярните апликации у нас. Най-новата му версия за Android и iOS предлага подробна информация за времето, така че във всеки момент и навсякъде можем да проверим прогнозата и да планираме дейностите си. Приложението разполага с уиджет за Android и iOS, а това дава възможност да се следи времето от началния екран на мобилния телефон.

От 2019 г. потребителите могат да изпращат своя авторска снимка, която след преценка на редакторите бива публикувана в секцията "Снимка на деня". Ежедневно получаваме изключително красиви снимки, а имената на някои от любителите фотографи вече са утвърдени.

Екипът на сайта благодари на всички потребители, за които денят започва със Sinoptik.bg!

Бъдете здрави и продължавайте да ни следвате!