Движението по пътя Кочериново-Рила-Рилски манастир е възстановено, след като тази нощ, около 04:30 ч. отново на пътя паднаха земна маса, скали и дървета. Няма пострадали хора или МПС при инцидента. Затруднено е движението към Рилски манастир заради активираното свлачище. Шофьорите да се движат с повишено внимание при 27-ми км на път III-107 Пастра - Рилски манастир, пише DarikNews.bg.

Към момента пътят е разчистен е отворен за движение, като в участъка на свлачището движението се осъществява в една лента. За целта има поставени пътни знаци, при координация с Пътна полиция се включва и светофарната уредба, която е монтирана на проблемния участък от пътя. През почивните дни ще има и сигналисти.

Причина за свличането на земни маси са обилните дъждове в района на светата обител през последните дни. Аварийно-възстановителните работи по укрепването на скатовете в 250-метровия участък, при 27-ми километър на третокласния път III-107 Кочериново - Рила - Рилски манастир, са започнали на 23 април.

АПИ започва аварийни дейности за укрепване на свлачището на пътя за Рилския манастир.

Предвидените строителни работи ще се извършват само в делничните дни, от понеделник до 13:00 часа в петък. В събота и неделя, както и на официални празници, няма има строителни дейности.

Шофьорите трябва да карат внимателно и да спазват поставената сигнализация и ограничението на скоростта от 40 км/ч. Срокът за приключване на укрепителните работи е до началото на юни тази година.