Първият работен ден започва с предимно слънчево време. В следобедните часове се очакват временни увеличения на облачността в Югоизточна България. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, както и гръмотевична дейност.

Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Максималните температури днес ще са между 19 и 24 градуса.

Слънчево време ще преобладава над планините. След пладне ще има временни увеличения на облачността и валежи с гръмотевици в Родопската област. Вятърът ще е слаб до умерен от запад. Максималните температури на 1200 метра около ще са около 14 градуса, а на 2000 метра – около 5 градуса.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

По Черноморието ще е слънчево, с временни увеличения на облачността следобед. На отделни места по южното крайбрежие ще има краткотрайни превалявания. Вятръът ще е слаб от североизток. Максималните температури ще са между 17 и 20 градуса, температурата на морската вода е около 13 градуса, а вълнението на морето е 2 бала.

Във вторник, сряда и четвъртък над страната ще преобладава слънчево време. Купеста облачност ще се развива в часовете след обяд над планинските райони. На места в западната половина на страната ще има превалявания от дъжд, като в четвъртък се прогнозира и гръмотевична дейност.

През следващите дни вятърът ще е слаб с южна компонента. Времето ще остане топло и на места максималните температури ще достигат до 27 градуса.

Още за времето:

Миналата година е била най-топлата в Европа

Отчупи се ново парче от най-големия айсберг в света

Как да различим поленова алергия от коронавирус