Ще се радваме на слънце в петък до обяд. След пладне над страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Прогнозират се краткотрайни и интензивни валежи. Над планините ще има гръмотевични бури. Вятърът ще е до умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 15 и 21 градуса.

Над планините ще има значителна купесто-дъждовна облачност. В следобедните часове ще има интензивни превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е умерен до силен от северозапад. Максималните температури на 1200 метра ще са около 10 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 5.

По Черноморието ще има променлива облачност, която следобед ще е значителна, купесто-дъждовна. Краткотрайни превалявания ще има на много места. Вятърът ще е до умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще са около 16-19 градуса, температурата на морската вода е около 17 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала. 

До края на месеца ще остане хладно, а въздушната маса ще е неустойчива. Слънчевите часове най-често ще са преди обяд, но след това ще има заоблачаване. Така ще посрещнем и новия месец - с краткотрайни, но често интензивни валежи, придружени от гръмотевици.

Още за времето:

Какво лято ни очаква

Тропическата буря Берта достигна бреговете САЩ

Магнитното поле на Земята отслабва