Още един слънчев и топъл ден предстои днес. Максималните температури продължават да се покачват и ще се колебаят между 31 и 36 градуса.

Прогнозират се временни увеличения на облачността в следобедните часове над Югозападна България. Валежи ще има само на изолирани места и то за кратко.

Слънчево и топло с максимални температури между 28 и 30 градуса – такава е прогнозата за морето.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

В планините пък ситуацията няма да е по-различна от понеделник: слънце през по-голямата част от деня и временни увеличения на облачността над масивите от Западна България.

В сряда обаче времето се променя. От северозапад ще премине студен атмосферен фронт, който ще доведе до развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност.

Очакваме краткотрайни интензивни валежи, гръмотевична активност и временно усилване на вятъра.

Явленията ще са концентрирани предимно в западната половина на страната, а в нощта срещу четвъртък постепенно ще нахлуват и в Източна България.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

През тези дни температурите ще се понижат с между 3 и 5 градуса.

Времето ще започне да се стабилизира в петък, а според дългосрочните прогнози не се очакват значителни промени в температурите през следващите десетина дни.

Към края на първата седмица на септември очакваме по-хладно време сутрин и вечер. Въпреки това синоптиците смятат, че предстои топла есен.

Още за времето:

Какво ще е времето през есента

Предлагат горещите вълни да имат имена подобно на ураганите

Пожарът в Родопите все още не е загасен