Петъкът ще е предимно слънчев, следобед ще стане горещо, но ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност в Северна България и над планините. На места ще има кратки валежи и гръмотевици.

Има вероятност за локални интензивни валежи и градушки. Ще духа слаб северен вятър. Максималните температури за деня ще бъдат между 28 и 33 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево, но около и след пладне ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вятърът ще бъде слаб от север-северозапад. Максималните температури на 1200 метра ще са около 23 градуса, а на 2000 метра ще са около 15 градуса.

Предимно слънчево ще бъде и над Черноморието, където обаче следобед ще има временни увеличения на облачността. В отделни райони по северното крайбрежие ще има кратки валежи. Вятърът ще е слаб от север. Максималните температури ще са между 29 и 31 градуса, температурата на морската вода е 25-27 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Тази сутрин слънцето изгря в 05:48 часа и ще залезе в 21:08 часа (продължителността на деня ще е 15 часа и 19 минути). Луната е във фаза намаляваща полупълна и се намира в знака "Водолей".