В първия ден на новата седмица облачността ще намалява от югозапад. Очаква ни предимно слънчев и тих понеделник, със слаб запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между -3 и 2 градуса.

Жълт код за опасни явления е в сила за 17 области на страната, където се очакват ниски минимални температури. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, София, София - област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Добрич.

Предимно слънчево ще бъде времето над планините. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Остава студено и максималните температури на височина 1200 градуса ще са около -7 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около -15 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 0 и 2 градуса, а температурата на морската вода ще е около 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е около 2-3 бала.

Преобладаващо слънчево ще е във вторник и сряда. Температурите ще започнат плавно да се покачват и в средата на седмицата дневните ще достигнат максимални стойности между 4 и 9 градуса. На места в низините ще се образува мъгла в сутрешните часове.

Още за времето:

Измериха -27 градуса на връх Мусала

Три земетресения са отчетени у нас

Вероятно 2020 г. е била най-топлата досега