В понеделник валежите в южната половина на страната постепенно ще спират и облачността ще се разкъсва. Предимно слъчево ще бъде над северните райони. Вятърът днес ще е слаб до умерен от североизток. Максималните температури за деня ще са между 10 и 15 градуса.

Снеговалежите над Рило-Родопската област постепенно ще спрат, но облачността ще остане значителна. Преобладаващо слънчево ще е над останалите планински масиви. Вятърът ще е силен и бурен от североизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 5 градуса, а на 2000 метра - около -2 градуса.

По Черноморието ще има значителна облачност над южното крайбрежие, където валежите постепенно ще спират. Над северното ще е предимно слънчево. Вятърът ще е умерен до силен от североизток. Максималните температури ще са между 9 и 13 градуса, температурата на морската вода е около 10 градуса, а вълнението на морето ще достигне до 5 бала.

Тази сутрин слънцето изгря в 6:59 часа и ще залезе в 19:59 часа (продължителността на деня ще е 13 часа). Луната е нарастваща полупълна и се намира в знака "Дева".

Прочетете също и:

Какво ще бъде времето през април

На 8 април ще видим розова Луна

Каква влажност на въздуха спира коронавируса