Тополовградското село Орлов дол бе връхлетяно от смерч, който нанесе щети на къщи и селскостопански постройки, съобщават от Областната администрация в Хасково.

Необичайно силният вятър е отнесъл навеси и една веранда на къща, повредил е покриви на сгради, има паднали стълбове, а електричеството е преустановено.

Изкоренени са дървета и са отнесени в реката. Високи борове са паднали в двора на църквата в селото. Те вече са обработени и се отстраняват. 

В сряда ще бъде осигурена механизация, която да премахне дърветата от реката, коментира областният управител на  Хасково инж. Минко Ангелов.

„Не сме успели изцяло да се справим с последиците, почистихме главната улица, по която се движат много автобуси и автомобили. По другите места днес очаквам от Общината да се формира група, която да дойде и да помогне на хората. Има отнесени 2-3 покрива. Стопанска сграда е унищожена изцяло. Трябва селото да се почисти”, заяви пред NOVA кметът на Орлов дол Виолета Георгиева.

Електричеството е възстановено частично, на места няма ток заради паднали стълбове.

Временни постройки са отнесени в съседни дворове. Стихийният вятър е вилнял в още 3 села – Владимирово, Светлина и Каменна река. 

Прочетете и:

Торнадо се развихри в района на София