Снегът премаза четири автомобила в Пампорово

Огромното количество сняг е паднало от покрива на хотел

Голямо количество сняг падна от козирката на хотел върху паркирани автомобили в Пампорово. Инцидентът се е случил на оживен паркинг и са смачкани четири коли. За щастие, няма пострадали.

Един от смачканите автомобили е собственост на семейство от Варна, което е отишло на почивка в Пампорово.

„Паркирахме колата  и малко след това снегът падна от хотела. В колата бяхме аз, съпругата ми  и малкото ни дете, което е на 2 години. То беше в детско столче. Точно там покривът на автомобила е огънат. Общо бяхме паркирали на мястото шест коли, три от тях пострадаха значително”, коментира Красимир Костадинов.

Той споделя, че преди не е имало предупредителни колчета и такива са поставени след инцидента.

„Автомобилът е застрахован. Сега ще имам претенции към собственика на хотела. Единствено аз имам застраховка, другите автомобили нямат”, добавя още Костадинов.

„Тази сграда не е наша собственост. Не знаем към момента на кого е тази сграда, тъй като от години е неизползваема и не сме виждали някой да я използва. Поставили сме табели, които да ограничат паркирането и достъпът до самата сграда. Потърпевшите в момента са настанени при нас. Готови сме да съдействаме с каквото можем”, коментира Николай Ангелов, управител на хотел. 

Предстои да бъде извършена проверка от Община Чепеларе. По думите на кмета Славка Чакърова собственикът на сградата не може да бъде глобен заради това, че не е почистил снега от покрива на хотела.

От началото на 2019-та година пострадалите автомобили при подобни инциденти са 20.