Заради снега и силния вятър вчера голяма част от страната беше блокирана. Повечето от полетите от летище София бяха отменени, а движението по всички основни пътища в западната и южната част на България беше затруднено.

До края на вчерашния ден жълтият код за опасни валежи обхвана 11 области на страната. В момента основните трасета все още се почистват.

Снеговалежите в почти цяла Западна България продължиха през целия ден, а в Кюстендил, Благоевград и Драгоман снежната покривка достигна 15 см.

В столицата снегът бързо натрупа навсякъде и затрудни използването на всички видове транспорт. Вчера над 200 снегорина участваха в почистването на София.

С всеки изминал час снежната покривка в западните части на страната се увеличава, а в Южна България валежите от дъжд и мокър сняг са не по-малко сериозни. До края на седмицата температурите ще се понижават.

Днес жълт код за опасно време е обявен в областите Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново. Минималните температури за деня ще са между 0 и -8 градуса в западните части и между 2 и 5 източните. Максималните температури в Западна България ще бъдат около 2-3 градуса, а в Източна България – между 5 и 10 градуса. Облачността ще е значителна, пътната обстановка остава усложнена.