Тази сутрин валежите ще започнат от югозапад. Дъжд ще вали в Южна България и по Черноморието, а сняг ще има в по-голямата част от Северна България и в планинските райони. Вятърът ще бъде слаб до умерен. Максималните температури за деня ще бъдат окол 0 градуса в северните райони и около 10 години в южните.

За днес е обявен оранжев код за дъжд и сняг в 6 области на страната. Това са Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково, където се очаква количествата а денонощието да бъдат между 30 и 50 л/кв.м.

Жълт код за силни снеговалежи е обявен за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен, където ще има условия за поледици.

В 4 области е в сила жълт код за дъжд и сняг. В София-област, София-град, Перник и Кюстендил количествата ще бъдат между 15 и 20 л/кв.м

Жълт код за дъжд е обявен за Стара Загора, Сливен и Ямбол, където количествата също ще бъдат между 15 и 20 л/кв.м

Над планините се очакват валежи, които на места ще надхвърлят 50 л/кв.м. Вятърът ще бъде силен от юг. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 2 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около -2 градуса.

Облачността над Черноморието ще бъде значителна. Валежите ще започнат от сутринта, но следобед временно ще спрат. Вятърът ще бъде до умерен от североизток. Максималните температури ще бъдат 8-10 градуса, температурата на морската вода е около 6 градуса, а вълнението на морето е 3 бала.