Сняг заваля над Лос Анджелис. Снежна покривка се натрупа и около емблематичния знак "Холивуд", докато американската зимна буря затяга ледената си хватка около Южна Калифорния този уикенд.

Температурите във Сан Франциско счупиха 132-годишен рекорд, след като паднаха до 4 градуса по Целзий в сутрешните часове на петъчния ден, предава Би Би Си.

Синоптиците издадоха предупреждение за виелици, силен вятър и опасност от наводнения за жителите на щата Калифорния.

 

 

Предупреждение за опасно време е в сила в Лос Анджелис – градът, който е известен със своите палми и слънчеви булеварди. Това не се е случвало от повече от 30 години.

Този петък местните хора бяха изненадани от необичайна гледка – знакът на Холивуд на връх Лий беше покрит от сняг, а кадри на явлението обиколиха социалните медии.

В Северен Холивуд десетки коли се оказаха блокирани от наводнения. Националната метеорологична служба предупреди, че в планините се очакват значителни снеговалежи в нощта срещу събота, което може да увеличи опасността от наводнения в по-ниските райони. Възможно е това да окаже сериозно въздействие върху трафика и инфраструктурата.

От Службата апелират гражданите да бъдат особено внимателни, тъй като е повишена и вероятността са паднали дървета и съборени от силния вятър електропроводи.

 

 

Други части на щата Калифорния, които е възможно да бъдат засегнати от необичайни снеговалежи, са пустинята Мохаве, долината Санта Кларита и така наречената Вътрешна империя.

По-рано тази седмица зимната буря създаде затруднения по-на север по западното крайбрежие, включително в град Портланд, щата Орегон, който отбеляза един от най-снежните си дни в историята.