Приблизително един на всеки 10 американци страда от някакъв вид страх от времето, според списанието на Американското метеорологично дружество. Може да звучат странно, но тези фобии наистина съществуват.

Анкраофобията е страх от силния вятър. Тя се среща най-често при децата и тези от тях, които са потърпевши, се боят от силата на вятъра и смятат, че той ще ги отнесе.

В психологията хелиофобията се изразява в страх от слънцето. Тя се поражда в отговор на обсебването, че човек може да се предпази от рак на кожата, ако не се излага на слънце.

Антлофобията се изразява в силен страх от наводнения. Хората, които имат проблем с това, изпитват ужас, когато си помислят за бурна вода или големи потопи.

Хомиклофобия се нарича страхът от мъгла. Макар да не е толкова популярна, диагностицираните с нея не са малко.

Астрафобията представлява страх от гръмотевици и светкавици. Тя е лечима и може да се появи както при хората, така и при животните (особено при кучетата).

Страхът от студеното време се нарича криофобия. Хората, които имат тази фобия, се боят от студа заради животозастрашаващия му характер.

Лилапсофобията е страх от природни бедствия като ураган и торнадо. Най-много диагностицирани с тази фобия има в Хаити след урагана Матю през 2016 г.

Омброфобията представлява страхът от дъжд. Смята се, че тя може да се появи още в детските години заради забраните на родителите децата да излизат, когато вали.

Когато хората се боят от облаци, това се нарича нефофобия. Те ги намират за заплашителни по много причини: закриват светлината, причиняват бури и т.н. Тези хора могат да се изплашат дори и от снимка на облаци.