По време на мощното земетресение в Мексико небето над Акапулко е било озарено от светкавици. Подобно явление е можело да се наблюдава и над Мексико Сити, където жителите също усетиха силно труса.

 

 

Много потребители в Twitter публикуваха кадри от събитието, на които се вижда как бели, сини и розови светкавици осветяват небето. Много от тях смятат, че става дума за Апокалипсис.

Щетите от земетресението са сериозни. Потвърдена е смъртта на един човек, повредени са много сгради, почти разрушена е и контролната кула на летището в Акапулко. Има десетки паднали дървета и рухнали скали, които са блокирали част от пътищата.

 

 

Това не е първият случай, в който земетресение е съпътствано от светкавици и странни светлини. Според Ройтерс това се случва и на други места по света, а онези, които ги виждат, често имат религиозни обяснения за тях.

Междувременно учените все още не могат да са на едно мнение по въпроса. Наричат ги „земетръсни светлини“ и част от тях смятат, че вероятно се дължат на триенето на движещите се от земетресението скали, при което се поражда електрическа активност.

 

 

По време на опустошителното земетресение, което разлюля Мексико през 2017 г., в небето се появи подобно „светлинно шоу“.

Още по темата:

Мощен трус в Мексико нанесе щети и отне живота на един човек