Студен атмосферен фронт преминава през страната в сряда. Облачността ще започне да се увеличава от северозапад и около обяд ще започнат валежи от дъжд.

Вятърът ще духа от северозапад и в следобедните часове ще се усили. Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса.

Над планините ще бъде облачно и дъждовно, като над 2200 метра валежите ще са от сняг. В най-топлата част на деня температурите ще достигат между 6 и 13 градуса, в зависимост от надморската височина. Вятърът ще бъде силен, на моменти бурен от северозапад.

По морето времето в сряда ще е преобладаващо слънчево, с разкъсана облачност. Максималните температури ще са в интервала 15-18 градуса, а морската вода ще е 10-16 градуса, с по-ниски стойности по северното крайбрежие. Около обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и постепенно ще се усилва. Вълнението на морето ще е около 2-3 бала.

В нощта срещу четвъртък облачността ще намалява. Утрешният ден ще е предимно слънчев, с максимални температури между 11 и 16 градуса. В следобедните часове в по-голямата част на страната северозападният вятър ще отслабва и стихва.

В петък валежи се очакват в следобедните часове, предимно в западната половина на страната. В нощта срещу събота се прогнозира дъждът да обхване цяла България. В първия ден от уикенда ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат чувствително.

Още за времето:

Малките ледници в Пирин се очаква да изчезнат окончателно към 2045 г.

Етна изригна стълб лава, повишиха нивото на опасност

Островът на спокойствието, където колите са забранени