Времето става все по-типично за ноември – предстоят сухи и прохладни дни с мъгла в часовете за обяд. Такова ще е и времето през уикенда.

Днес над повечето райони на страната ще е предимно слънчево, на места с разкъсана облачност. Вятърът ще е слаб до умерен от северната четвърт. Максималните температури ще са между 13 и 17 градуса, малко по-високи в източните райони.

Слънчево ще бъде и над планините, където също ще има мъгли, но в по-ниските части. Вятърът ще е до умерен от изток-североизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 10 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 5-6 градуса.

По Черноморието мъглата ще намалява в часовете около и след обяд. Предимно слънчево със слаб до умерен вятър от север. Максималните температури ще са между 13 и 16 градуса, а тези на морската вода ще бъдат около 18 градуса. Вълнението на морето ще е 2 до 3 бала.

В неделя сутрин видимостта ще е намалена. В сила е жълт код за районите около река Дунав и край Черноморието. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса.

Следващият кадър е направен от Йонка Серкеджиева и е озаглавен "Есенна Витоша и Люлин планина".

Йонка Серкеджиева Йонка Серкеджиева

Искаме да видим и вашите снимки! Изпратете ни ги ТУК, за да бъдат публикувани на Sinoptik.bg.

Прочетете прогнозата за месец ноември, за да не позволите на времето да ви свари непотготвени.

Вижте също и:

В света има само 7 черни тигъра, ето кадри на един от тях

Защо растенията имат тръни

Откриха капсула на времето в Ирландия