Времето прекарано на плажа трябва да бъде свързано с безгрижие и приятни емоции. Въпреки това често се случват ситуации, които ни карат да се притесняваме. Ето няколко хитринки, които ще ни помогнат на плажа:

Полепнал по кожата пясък

Често се случва песъчинки упорито да полепнат по тялото ни докато сме на плажа. За щастие има решение на този проблем и това е бебешката пудра. Необходимо е единствено да обтриете кожата си с нея и пясъкът ще отпадне бързо и лесно, тъй като пудрата изсмуква влагата от тялото.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Сигурно място за парите

Не е подходящо парите ви да стоят в портмонето, тъй като това улеснява крадците. Вместо това можете да скриете банкноти между страниците на книгата си или да ги сложите в празна опаковка от лосион за тяло, като по този начин ще заблудите недоброжелателите.

Голяма компания

Определено с повече хора на плажа е по забавно. Проблемът е съединяването на кърпите, както и пясъкът, който винаги успява да попадне върху тях. По-лесно ще бъде да използвате голям чаршав, върху който да се събере цялата компания, а в краищата му да сложите по-тежки предмети, които да го задържат при вятър.

Защита за телефоните

Всички знаем какви щети може да понесе смартфона ни при контакт с пясък, солена вода или слънце. Можете да го приберете в калъфче от плат с цип или в прозрачно пликче с клипс, което ще го предпази от финия пясък и в същото време ще ви позволи да го използвате.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Балони за разхлаждане

За да се преборите с горещината на плажа можете да купите балони и да ги напълните с вода. Направете това вечерта и ги сложете във фризера, а на сутринта ги поставете в торбата с напитките. По този начин питиетата ще се задържат студени за по-дълго време, а след това можете да си организирате бой с водни балони.

Прочетете също и:

Горещото време е вредно за смартфоните

Алкохолните напитки, които да избягваме през лятото

Как да имаме тен, без да излагаме кожата си под слънчевите лъчи