Днес ще има значителна облачност и към късния следобед ще започнат слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури за деня ще бъдат между 13 и 21 градуса.

Над планините ще има значителна облачност. Следобед се очакват валежи от дъжд, а над 1800 метра ще бъдат от сняг. Вятърът ще бъде умерен и силен от запад. Максималните температури на височина 1200 метра ще бъдат около 8-9 градуса, на 2000 метра ще са около 2 градуса.

Значителна облачност ще има и над Черноморието, но до обяд ще има и слънчеви часове. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 17 и 20 градуса, температурата на морската вода е около 9 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Във вторник се очаква над цялата страна да има валежи, а вятърът да се усили. Температурите ще се понижат чувствително и на много места дъждът ще премине в сняг.

Валежите постепенно ще спират в сряда и вятърът ще отслабне. С развитието на деня облачността ще се разкъсва и намалява, а дневните температури ще се повишат слабо.

В четвъртък отново ще има заоблачаване и слаби валежи от дъжд. Температурите ще започнат да се повишават и в петък ще бъдат между 9 и 13 градуса.