Температурите падат през новата седмица

Кога и къде ще има сняг

Новата седмица започва с облачно време. Валежите от през нощта ще продължат и през деня, обхващайки почти цялата страна. Ще вали предимно дъжд, който до вечерта в Западна България ще се примесва със сняг.

Студеният вятър от изток ще се усилва, а температурите няма да превишават интервала от 3 до 8 градуса в най-топлите часове.

В планините на Централна и Западна България се очакват обилни снеговалежи над 1000-1200 метра надморско равнище. В по-ниските масиви, както и тези в източните райони валежите ще са от дъжд. Вятърът ще се усилва следобед и вечерта, с което ще има предпоставки за навявания и преспи по проходите. Температурите в топлата част на денонощието ще бъдат между минус 2 и плюс 2 градуса.

Във вторник валежите над цялата страна ще са от сняг, а температурите ще се понижат осезаемо. Снежната покривка ще достига до около 10 см в равнините и до 30-40 см масивите от западната половина на страната.

Снеговалежите ще започнат да намаляват в следобедните часове във вторник. В сряда се очаква разкъсване на облачността. Времето до четвъртък обаче ще остане студено с дневни температури около нулата.

В края на седмицата студът временно ще отстъпи. Слънцето ще надделява над облаците, а валежи не се очакват. Според дългосрочните прогнози има потенциал за снеговалежи и студено време ще има около 18-19 януари, 23-24 януари и 26-27 януари.

Още за времето:

Нов циклон носи дъжд и сняг у нас

В Пакистан: Зимна буря блокира хиляди хора бяха планината

Колко замърсен беше въздухът в новогодишната нощ