Посрещаме Трифон Зарезан и Свети Валентин с динамична облачност с по-видими разкъсвания в източната половина на страната.

До обяд в котловините и низините видимостта ще е понижена. В хода на деня на места в западната половина ще прехвърча сняг в незначителни количества.

В следобедните часове облаците ще се разкъсват почти в цялата страна. Температури в топлата част на деня ще бъдат между 6 и 11 градуса.

Над планините ще бъде облачно със слаби снеговалежи в масивите на запад. В хода на деня облаците ще се разкъсват. Дневните температури ще са от минус 5 до нула градуса.

От вторник до края на седмицата дневните температури ще се колебаят между 10 и 15 градуса. Временни смущения се очакват в сряда с по-значителна облачност с вероятност от валежи в Западна България.

В петък със силен северозападен вятър над Балканите ще премине бърз студен атмосферен фронт с краткотрайни валежи от дъжд в равнините и сняг в планините. Вятърът ще е особено силен в планините и в полетата на Дунавската равнина и Западна Тракия.

През уикенда времето ще е приветливо, без валежи и отново с температури в интервала 10-15 градуса, а в някои райони се прогнозират и по-високи.

До края на февруари времето ще е с чести обрати. Не се очакват продължителни студове, а валежи ще има около 22-23 февруари, както и в последните дни на месеца.