Петъчното утро отново ще започне с кратки мъгли в низините и котловините и слънчево време в останалата част от страната. Още преди обяд видимостта навсякъде ще се подобри и през деня ще се радваме на доста слънце и кратки заоблачавания от северозапад на югоизток.

Вятърът обаче ще се усили особено в Дунавската равнина и Западна Тракия, където скоростта му може да достига 80 километра в час. Повишението на температурите ще продължи. Минималните вече ще са около и дори над нулата, а максималните ще достигат пролетните 12, на места 17 градуса.

Все по-топло става и в планините. Утрешният ден ще премине с много слънчеви часове и незначителни заоблачавания главно около обяд.

Очакваме обаче усилване на вятъра, особено в по-високите части на Стара планина и Рила. Максималните температури в зимните ни курорти вече ще са доста над нулата, но снежната покривка по ски пистите все още е около метър.

Над почти цяла Европа се пренася топъл въздух от Атлантика и температурите са по-високи от обичайните за февруари. След сутрешните мъгли, на Апенините и Балканите ще е предимно слънчево. Сутрин показанията на термометрите ще са около нулата, а следобед – до 15 градуса.

През почивните дни валежи у нас не се очакват. Облачността ще е разкъсана, намаляваща на моменти и до слънчево, но ще остане ветровито, особено в Дунавската равнина. Температурите на места ще достигат 17-18 градуса.

В понеделник през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще е облачно с валежи от дъжд, които привечер в Западна и Северна България ще преминават в сняг.

Във вторник до обяд все още ще превалява слабо, но от север облаците ще започнат да намаляват. Температурите отново ще придобият зимни стойности. От сряда ще има повече слънчеви часове.