В следващите дни времето ще остане нестабилно. Очакват се сутрешни мъгли и валежи предимно от дъжд. Междувременно ще се пренася топъл въздух от Средиземноморието, с който термометрите ще показват стойности над нормалните за декември.

От вторник и в хода на седмицата сутрините ще са мъгливи в равнините. С нахлуването на средиземноморски въздушни маси температурите ще се повишават с градус-два всеки ден. Така през почивните дни термометрите в някои райони ще догонят стойности, близки до 20 градуса.

В периода 11-13 декември се очаква преминаването на Средиземноморски циклон с по-напоителни есенни валежи от дъжд почти в цялата страна. Ще духа и силен вятър с топли пориви, които ще топят снежната покривка в планините.

Около средата на декември студен атмосферен фронт ще понижи температурите и ще ги върне по-близо до традиционните декемврийски нива. Ще се повиши вероятността за валежи и дори е възможно да падне сняг.

След краткотрайното захлаждане, в дните до 20 декември, отново ще нахлува по-топъл въздух от Средиземноморието с потенциал за температури над обичайните за сезона. Времето непосредствено преди началото на астрономическата зима ще предполага мъгли в ниските райони, динамична облачност и минимална вероятност за валежи.