Тази седмица температурите сериозно ще се повишат. Четвъртък и петък ще са най-горещите дни за целия месец.

Във вторник времето ще е слънчево. В следобедните часове ще има развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има валежи от кратък дъжд. Не е изключена и гръмотевична дейност.

Ще има и условия за градушки. Времето продължава да се затопля и днес максималните темоератури ще достигнат стойности между 31 и 36 градуса.

Предимно слънчево ще е времето по Черноморието. Следобед се очаква за кратко да превали и прегърми. Максималните температури на въздуха ще са от 24 до 28 градуса, а тези на морската вода – около 21 градуса.

Значителна облачност ще има над планините. Прогнозират се гръмотевични бури, съпътствани от силен вятър от северозапад. Температурите в топлата част на деня ще са от 18 до 24 градуса.

Сериозно затопляне на времето очакваме след сряда. В четвъртък максималните стойности ще достигат до 38-39 градуса. Валежите с всеки изминал ден ще стават по-слаби и на по-малко места.

Затопляне на времето по Черноморието очакваме след сряда, когато температурите ще се повишат до 29 градуса, а в следващите дни – до 32-33 градуса.

Още за времето:

Време е за море: кои са най-чистите и безопасни плажове у нас

Сушата е следващата пандемия

Любопитни факти за лятното слънцестоене