През следващите 48 часа времето в България ще се определя от антициклон с преобладаващо слънчево, горещо и сухо време. Днес, във вторник, в следобедните часове за кратко ще прегърми и превали в незначителни количества в североизточните райони и Рило-Родопската област.

Температурите ще достигнат максимални стойности между 32 и 37 градуса.

По крайбрежието ще бъде слънчево, горещо и задушно, а температурите в топлата част на деня ще се колебаят между 26 и 29 градуса. Вълнението на морето до края на работната седмица ще е незначително.

Сряда ще бъде най-горещият ден за седмицата, когато максималните температури ще са между 35 и 40 градуса. От четвъртък следобед до неделя ще има леко разхлаждане заради преминаването на студен атмосферен фронт.

Предстои нов период с летни бури с краткотрайни интензивни валежи, резки пориви на вятъра, бурна гръмотевична активност и риск от градушки.

Горещото време идва с поредна доза прах от Северна Африка. Повишена концентрация се очаква в сряда и четвъртък, главно в западната половина на страната. Видимостта ще е леко понижена, залезите ще са червеникаво-оранжеви, а преваляванията в четвъртък и петък е възможно да са кални.

Облакът прах ще се разсее с преминаването на студения фронт и западния вятър в края на седмицата.