Поройни дъждове обхванаха Турция миналата седмица и причиниха сериозни наводнения. Този уикенд дъждът премина в сняг, а щетите от лошото време се увеличиха.

 

 

Истанбул осъмна с висока снежна покривка, виждат се единствено силуетите на мостовете над Босфора. Дневните температури са отрицателни, а на места височината на снежната пелена надвишава 25 см.

Предстои температурите да паднат още, но поне валежите от сняг ще спират в понеделник. Подобни явления не са много обичайни за умерения климат на мегаполиса. По тази причина много от децата, живеещи в града, взеха шейните си, за да се пързалят. Други, често и възрастни, използваха възможността да се замерят със снежни топки.

 

 

Много хора имаше през уикенда в Карталкая. Това е най-близката планинска област до Истанбул с подходящи условия за ски

Обилни снеговалежи и ниски температури бяха отчетени в тракийската област. Заради поледици в района на Къркларели, Текирдаг и Одрин, какво и в селищата в близост до турско-българската граница, екипи на пътната служба хвърляха пясък и луга.

Под нулата паднаха температурите в Източен и Централен Анадол, където на места бяха отчетени стойности от -15 до -22 градуса.

 

 

Силен вятър и обилен сняг имаше както в Егейската, така и в Средиземноморската област на Турция. Лошото време там вероятно ще се задържи до вторник.