Растенията не са само и просто домашна украса. Някои от тях имат много ползи за здраввето ни като пречистване на въздуха, помощ при спокоен съм, както и неутрализиране на вирусите.

За щастие от Edna.bg ни предлагат цели 5 стайни растения, които не само ще разкарасят дома ни, но и ще допринесат за здравето ни, докато прекарваме времето си в него.

Зелена лилия

Можете да го срещнете и като паяково растение или хлорофитум. То е изключително подходящо за онези от вас, които за пръв път започват да отглеждат стайни растения, защото е непретенциозно. Зелената лилия поглъща всички химикали, които разпръскваме във въздуха, когато почистваме дома си.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Гербер

Растението е в списъка на НАСА за най-ефективни растения за борба с мръсния въздух. Ароматът на гербера помага на хората, които имат проблеми със съня, поради успокояващото си действие.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Спатифилум

Това нежно растение е специалист в отстраняването на замърсителите на въздуха. То филтрира вредните вещества и освен това спомага за намаляването на стреса.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Фикус

Това растение овлажнява въздуха и го насища с кислород. Освен това неутрализира токсините и вирусите.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Жасмин

Ароматът на жасмин стимулира производство на хормона на щастието, като мигновено ни успокоява и зарежда организма ни с енергия.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Прочетете също и:

Тези стайни растения пречистват въздуха

Защо растенията имат тръни

Тези растения гонят комарите