„Топлофикация София” съобщава, че от днес започва да включва отоплението в столицата. Както всяка година, парното ще бъде пуснато първо в детските градини, учебните и здравните заведения, след това в жилищните сгради и накрая в администртивните сгради и стопанските потребители.  

Необходимо е абонатите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. Ако дисплеят им е угаснал, клиентите трябва да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.  

Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.  

Абонатите, които предпочитат включване на отоплението в сградата на по-късен етап, могат да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление и подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.  

За допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон и за въпроси, свързани с топлоподаването, клиентите могат да се свържат с кол центъра на „Топлофикация София”: 0 700 11 111.