Денят ще бъде предимно слънчев. В следобедните часове ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност над планинските райони и в Източна България. На места ще има кратки валежи и гръмотевици.

Вятърът днес ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще се повишат и ще бъдат между 24 и 30 градуса.

До обяд над планините ще е слънчево, но в късния следобед ще се появи купеста и купесто-дъждовна облачност, а на места ще има и валежи. Вятърът ще е умерен до силен от северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 21 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 15 градуса.

Над Черноморието ще е слънчево с временни увеличения на облачността след обяд. Очаква се да превали и прегърми в някои райони. Максималните температури ще са между 25 и 27 градуса, температурата на морската вода е 18-21 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Тази сутрин слънцето изгря в 05:49 часа и ще залезе в 21:01 часа (продължителността на деня е 15 часа и 12 минути). Луната е във фаза нарастващ полумесец и се намира в знака "Лъв".