В неделя ще преобладава слънчево време над западната половина от страната. Над останалата част ще има разкъсана облачност. Следобед се очакват превалявания от дъжд над планинските райони.

Вятърът днес ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад. Времето ще продължи да се затопля и максималните температури ще са между 13 и 17 градуса.

Над планините ще има значителна облачност, а на места ще има и превалявания от дъжд в следобедните часове, над 1300 метра ще вали слаб сняг. Вятърът ще е умерен от северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 5 градуса, а на 2000 метра ще бъдат малко под нулата.

Значителна облачност ще има над Черноморието. Вятърът ще бъде до умерен от северозапад. Максималните температури ще са между 15 и 17 градуса, температурата на морската вода е около 10 градуса, а вълнението на морето е около 2 бала.

В понеделник облачността над по-голямата част от страната ще е значителна, а на места ще има и превалявания от дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 15 и 19 градуса.

Във вторник ще започне да нахлува студен въздух. Очакват се превалявания от дъжд над западните и централните райони. Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса.