Облачно ще бъде времето в сряда. Прогнозират се слаби валежи над цялата страна, които ще са временно интензивни на места в източната половина. Преваляванията постепенно ще спрат до вечерта.

Вятърът ще е слаб от северната четвърт, а с него ще нахлува и по-хладен въздух. Максималните температури ще са между 7 и 13 градуса.

Над планините ще бъде облачно и дъждовно, над 1700 метра ще има валежи от сняг. Вятърът ще е умерен от север-североизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 4-5 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около нулата.

Времето ще бъде облачно и по Черноморието, където в следобедните часове се очакват валежи, на места ще са силни. Вятърът ще е умерен oт север-североизток. Максималните температури ще са между 10 и 12 градуса. Температурата на морската вода е около 15-16 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Значителна ще остане облачността в четвъртък и петък, а вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Температурите ще продължават да се понижават.

Още за времето:

Ще има ли снеговалежи скоро

Какво ще е времето до края на месеца

Ноември е най-депресиращият месец