В сряда ще бъде слънчево над по-голямата част от страната. Още в часовете преди обяд обаче ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми.

В Южна България и в Предбалкана валежите ще са интензивни, но ще спрат до полунощ. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток, а максималните температури ще са в интервала между 27 и 34 градуса.

Снимка: pexels Снимка: pexels

За 5 области на страната е в сила жълт код за опасно време. Предупреждението важи за Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол, където се очакват интензивни валежи и силен вятър. Количествата дъжд ще са между 15-30 л./кв.м, на места до 50 л./кв.м.

Над планините днес ще има купесто-дъждовна облачност. Очакват се краткотрайни валежи, които в Стара планина, Родопите и Странджа ще са интензивни и придружени от гръмотевици. Вятърът ще е умерен до силен от североизток. Максималните температури на 1200 метра ще са около 21 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 13 градуса.

Снимка: pexels Снимка: pexels

Предимно слънчево ще е над Черноморието, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Очаква се да превали и прегърми. Вятърът ще бъде до умерен от североизток. Максималните температури ще бъдат между 29-30 градуса, температурата на морската вода е около 27 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.