Днес в Източна България валежите ще спрат още преди обяд, а до края на деня облачността ще се разкъса. В останалите райони на страната ще остане облачно и в Югозападна България ще има валежи.

Вятърът днес ще бъде до умерен от североизток. Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от дъжд в масивите от Западна България. Над 1800 м ще има валежи от сняг. Вятърът ще е до умерен от изток-североизток. Максималните температури на височина 1200 м ще бъдат около 6 градуса, а на 2000 м ще са около нулата.

Над Черноморието до обяд ще бъде облачно със слаби превалявания на места. В следобедните часове валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Вятърът ще е до умерен от север. Максималните температури ще са между 11 и 13 градуса, температурата на морската вода е около 12 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.

Валежите над страната постепенно ще спрат и във вторник и сряда ще има кратък дъжд на изолирани места. Облачността временно ще се разкъса и ще намалее, а вятърът ще бъде от северозапад. Ще се понижат сутрешните температури и ще има условия за образуване на слана.

Валежите ще се завърнат още в четвъртък и петък, когато температурите отново ще се понижат. През уикенда облачността ще намалее, а вероятността за слана в сутрешните часове остава голяма.