Вкусът на бирата ще пострада заради климатичните промени

Неочакван ефект от глобалното затопляне

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Глобалното затопляне променя живота на всеки човек, макар и да сме все още в началото на този процес. Специалистите правят прогнози за бъдещите промени в живота на хората, но не могат да обхванат всички аспекти. Например факта, че променените условия за отглеждане на хмел неминуемо ще повлияят върху вкуса на бирата.
 
Специалисти от университета на Северна Каролина в САЩ огласиха резултатите от свое изследване върху стреса при растенията, съобщават световните медии.

Те проучвали факторите, коиито обуславят нормалния растеж. Така стигат до извода, че глобалното затопляне ще се отрази негативно върху физиологията на растенията – заради по-голямата суша, по-топлите нощи, по-ранната пролет. Растенията няма да успеят да наваксат с приспособяването си към бързо променящите се условия на средата, което в крайна сметка ще се отрази негативно на вкуса на крайния продукт.

 


В историята на Земята е имало и преди климатични промени, но те не са били така резки и растенията са успявали да се адаптират успешно към променените условия.

Във видеото на Vbox7 вижте някои странни имена на марки бира по света!