Необходими продукти:

- 150 г брашно; 8 г бакпулвер; 1 г сода бикарбонат; 2 г сол; 30 г захар; настъргана кора на един лимон; 230 г обезмаслено прясно мляко; 2 яйца размер S; 40 г разтопено масло; масло за пържене; пресни малини

- за шоколадовия сос: 150 г оезмаслено прясно мляко; 100 г течна сметана; 200 г натурален шоколадов чипс

Начин на приготвяне:

1. В купа сипете брашното, солта, захарта, бакпулверът и содата. Настържете фино кората на лимона. Разбъркайте добре.

2. Сипете прясното мляко на струя, като едновременно с това разбърквате. Добавете яйцата, разбъркайте. Добавете охладеното разопено масло и разбъркайте до хомогенна смес. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник за два часа.

3. Загрейте тиган. В малко масло изпържете няколко малки палачинки наведнъж. Продължете, докато сместа свърши.

4. За шоколадовия сос сипете прясното мляко и сметаната в тенджерка и ги оставете да заврат. Излейти горещата смес върху шоколадовия чипс. Пасирайте сместа с пасатор. Пресипете шоколадовия сос във висок съд.

5. Полейте палачинките с шоколадов сос и поръсете с пресни малини.

Вижте също и:

Време за...торта