Тази седмица изпращаме последните летни дни и посрещаме златната есен. Времето постепенно започва да захладнява, а вечерите стават все по-дълги. Това означава само едно – ще имаме повече време, което да прекарваме вкъщи, и следователно повече време за четене.

Новият сезон настоява за чаша чай, одеяло и много уют, а от Edna.bg ни предлагат да направим този септемврийски уют още по-страхотен с помощта на няколко книги. Ето и техните топ 6 предложения за септември:

„Великият Гетсби“ на Ф. Скот Фицджералд

Една класика, която е идеална за четене в уютните есенни вечери!

Джей Гетсби притежава всичко – той е млад, привлекателен и баснословно богат. Видни личности посещават бляскавите му партита, имението му в Лонг Айланд жужи от превъзбуда денонощно, хората от висшето общество пият, танцуват, флиртуват и обсъждат мистериозната му личност. Гетсби обаче изглежда сам сред тълпата. Той наблюдава и чака, но какво – никой не знае. Зад великолепието и разкоша се крие тайна – мълчалив копнеж по единственото нещо, което е извън досега му.

Когато обещанието за любов и щастие е само на ръка разстояние, поредица от трагични събития ще разкрият грозната страна на този привидно бляскав свят.

„Всяко лято след това“ на Карли Форчън

Казват, че човек не може да върне миналото, и това изглежда съвсем вярно за Персефона Фрейзър. Вече дванайсет години тя живее с последствията от една грешка, която е допуснала като тийнейджърка и която сякаш продължава да трови живота ѝ. Персефона е успешен журналист и живее в стилен апартамент в големия град, заобиколена от приятели. Тя обаче не може да се отърси от спомените. За топлата милувка на водата в летните вечери, за небето, което сякаш стига до безкрая, за къщата край езерото, където е прекарвала летата си заедно с родителите си и с него – момчето, което винаги ще обича. Момчето, което е изгубила.

Един ден обаче съвсем неочаквано Персефона получава обаждане, което ще я отведе обратно към онзи забранен за нея свят. Ще може ли да се върне там? Ще може ли да поправи грешките и да намери отново истинския си дом? „Всяко лято след това“ е роман за носталгията по младостта, за копнежа по онази чиста, истинска, невинна юношеска любов.

Снимка: pexels Снимка: pexels

„Езерото на тайните“ на Лекси Блейк

Серафина Гидри е млада самотна майка, която се опитва да намери своето място в родния си град. Всичко, за което си мечтае, е тих и спокоен живот, заобиколена от любимите хора. Но минали грешки са я научили да бъде внимателна и предпазлива в отношенията си с другите, особено със семейство Бомон, най-богатото в Папийон.

Харисън Джефрис никога не е предполагал, че ще се озове в малко градче в Луизиана, но след години в армията той е щастлив, че ще прекара известно време на такова идилично място с леля си Селест Бомон и братовчедите си. Когато среща Серафина, той започва да вярва, че Папийон може да се окаже мястото, което ще нарече свой дом. Но тайна от нейното минало заплашва да разтърси града и отношенията им. Разкъсван между чувствата си към жената, в която е започнал да се влюбва, и единственото семейство, което му е останало, Хари знае, че трябва да последва сърцето си и да намери начин да задържи и двете.

„Две половини на едно цяло“ на Мони Атанасова

Голямата мечта на Бела се сбъдва. Години наред е спестявала, за да посети Италия, и сега, под ръка с дневника, в който записва най-съкровените си тайни, откакто е навършила 15 години, вече лети за Неапол. Истинска приказка! И като в истинска приказка на син скутер се появява мечтаният принц. Е, почти. Трис е висок, красив и непоносимо дразнещ. Използва всяка ситуация, за да ядоса Бела, но е насреща винаги и за всичко.

Неусетно младото момиче е напът да се влюби, а това би било голяма грешка – все пак тяхната връзка май не може да има бъдеще. Но под топлите лъчи на италианското слънце и невъзможното става възможно. Наистина! „Две половини на едно цяло“ – едно момиче, едно момче и тяхната приказка!

Снимка: pexels Снимка: pexels

„Всичко, което оставихме недовършено“ на Ребека Ярос

Ноа е на върха на писателската си кариера и няма нещо, което да не е постигнал. Но не може да пропусне златната възможност да завърши романа на великата Скарлет Стантън, която винаги му е била идол. Да измисли подходящ финал е едно, но да се спогоди с красивата ѝ, твърдоглава и цинична правнучка е съвсем друга задача... която ще се окаже дори по-трудна!

Джорджа Стантън започва да гради живота си отначало след развод, който ѝ отнема почти всичко. Тя просто иска да се скрие от света, но арогантният (и доста привлекателен) Ноа бавно започва да печели доверието ѝ и я убеждава да сключат сделка.

Докато двамата се ровят из писмата на Скарлет, започват да разбират защо тя никога не е завършила историята, разказваща за връзката ѝ с пилот от Втората Световна война. Джорджа е убедена, че любовта никога няма щастлив край и въпреки неоспоримата химия между нея и Ноа, тя е решена да не повтаря грешките на Скарлет... дори с риск да унищожи писателската кариера на Ноа.

„Брак по сметка“ на Ела Мейс

Единственият начин Роуз да сбъдне мечтата си е да се омъжи за красив непознат...

Когато Роуз среща Джак, току-що е загубила чичо си, а с него и най-голямата си мечта – да притежава кафене в сградата, която е собственост на нейния роднина. Но последната воля на чичо є е пределно ясна – сградата отива при бъдещия съпруг на Роуз. Не при нея. Тогава на помощ на Роуз идва адвокатът на чичо ѝ – неустоимия Джак, който ѝ предлага необичайно решение... брак по сметка. Така Роуз ще получи мечтаното кафене, а той сградата. И по някаква странна причина Роуз казва „да“.

Дали всичко ще остане само брак по сметка, или когато страстта е изпепеляваща, любовта ще си проправи път към сърцата на Роуз и Джак?