Време за...агнешки пържоли с балсамов оцет

Ястието ще изкуши дори и хората, които не обичат агнешко

Необходими продукти:

4 агнешки пържоли; 2 стръка пресен розмарин; 1/2 чаена лъжичка сушен розмарин; 1/4 чаена лъжичка сушен босилек; 3 стръка прясна мащерка; 1 с.л. зехтин; 1 с.л. масло; 1/2 връзка сибирски лук; 50 ml балсамов оцет; 130 ml пилешки бульон; 1 глава лук; сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пресните розмарин  и мащерка на ситно. Нарежете и дивия лук. В купа смесете сухите розмарин и босилек заедно с пресните мащерка и розмарин. Добавете сол и черен пипер и разбъркайте добре. Оваляйте пържолите в подправките от двете страни и ги оставете да престоят в маринатата 15 минути.

2. В тиган разтопете маслото и добавете 1 с.л. зехтин. Загрейте на средна температура и изпържете пържолите за по 3 минути от всяка страна. Извадете пържолите и ги увийте в алуминиево фолио или кухненска кърпа, за да се запазят топли.

3. В друг тиган сипете 1 с.л. зехтин и запържете нарязания на тънки полумесеци лук за 2 – 3 минути. Добавете соса и остатъците от агнешките пържоли при лука. Добавете пилешкия бульон и балсамовия оцет и оставете соса да къкри 2 – 3 минути, докато се сгъсти.

4. Сервирайте по две агнешки пържоли на човек, полети със соса.

Вижте и:

Време за...кюфтета