Време за...морковена супа

Пролетно предложение на кулинарния дует Лора и Стоян

Необходими продукти:

1 кг моркови; 5 скилидки чесън; 150 г кисело мляко; 1 л зеленчуков бульон; 300 г краве сирене; 4 филийки бял хляб; 1/2 връзка копър;
1 ч.л. кимион на зърна; 40 мл зехтин; сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Обелете морковите и ги нарежете на кръгчета. Обелете и скилидките чесън.

2. Загрейте зехтина в тенджера на слаб огън. Запържете скилидките чесън, докато започнат да стават златисти.

3. Прибавете кимиона и морковите и оставете да се позапържат. Налейте бульона и посолете. Гответе на слаб огън под капак, докато омекнат зеленчуците.

4. След това пасирайте, долейте около 600 мл вода и отново пасирайте. Темперирайте киселото мляко с част от супата, разбъркайте с накълцания копър и върнете в супата.

5. В плитка тава накъсайте хляба, в друга тава натрошете сиренето, полейте ги с малко зехтин и запечете във фурна на 220 градуса до златисто.

6. Сервирайте супата с хляба и сиренето.