Време за...севиче

Ястието е част от националното богатство на Перу


Севиче е повече от перуанско рибно ястие. През 2004 г. то е обявено за част от националното наследство на страната.

Рибата се маринова в сока от лайм и затова не е напълно сурова. Следващата рецепта е за четири порции.

- 500 гр. сурова бяла риба
- една скилидка чесън
- половин червена чушка
- една супева лъжица кориандър
- сокът на 4 – 8 парчета лайм
- една супена лъжица царевица
- 2 глави червен лук

От рибата се ползват само филетата, които се нарязват на кубчета. След това в купата се прибавя пресованият чесън, нарязаната на дребно чушка и кориандърът. Всичко се разбърква добре, овкусява се със сока от лайма и се добавя царевицата. Поднася се с нарязани отгоре шайби червен лук и гарнитура от сладки картофи.