Днес облачността ще се увеличи, но не се очакват валежи. Вятърът ще бъде слаб до умерен от юг-югозапад. Максималните температури за деня ще бъдат между 5 и 8 градуса в Западна България и между 7 и 14 в Източна.

Над планините ще бъде облачно, вятърът ще бъде умерен до силен от югозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 5 градуса, а на 2000 метра – около -1 градус.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна, но няма да има валежи. Вятърът ще бъде умерен и ще се ориентира от юг-югозапад. Температурата на морската вода е около 6 градуса, а вълнението на морето е около 2-3 бала.

До края на месеца очакваме времето да се задържи сравнително топло. Във вторник очакваме повишаване на температурите заради усилването на южния вятър. Максималните температури за деня ще бъдат около 15 градуса на места. 

От сряда се очакват превалявания от дъжд и сняг на места. Температурите в Източна България ще останат около и над 10 градуса, а в западната част на страната ще бъдат около6-7 градуса.