Днес в следобедните часове над страната ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и в много райони ще има превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад, който временно ще се усилва. Максималните температури ще бъдат между 23 и 30 градуса.

Снимка: pexels Снимка: pexels

Над планините ще има разкъсана облачност до обяд, а в следобедните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. В много райони се очакват дъждове и гръмотевици

Вятърът ще е до умерен от югозапад. Максималните температури на 1200 м ще са около 19 градуса, на 2000 м ще бъдат около 11 градуса.

Снимка: pexels Снимка: pexels

Над Черноморието ще бъде слънчево с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност следобед. На отделни места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. 

Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса, температурата на морската вода е 17-20 градуса, а вълнението на морето е 2 бала.

Снимка: pexels Снимка: pexels

В следващите дни предстоят интензивни валежи и гръмотевични бури, най-вече в Западна и Централна България. Повишена е опасността от локални интензивни явления и градушки. В източната половина на страната валежите ще са по-малко, а често ще има и слънчеви часове и температурите ще се задържат високи.

В Западна България градусите драстично ще се понижат като максималните температури в последния ден на май ще са между 18 и 23 градуса. Утре вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад, а в събота ще е до умерен от североизток.

Прочетете също и:

Нестабилно време в следващите дни