Времето на 15 септември – слънчево, с разкъсана висока облачност. В цялата страна ще духа до умерен западен вятър, с по-силни пориви в Източна България и Дунавската равнина.

Максималните температури на първия учебен ден ще са между 31 и 36 градуса. В столицата максималните стойности ще достигат до 31 градуса.

Предимно слънчево ще е времето над планините, на моменти с малко по-силни пориви на вятъра. Очаква се затопляне и температурите на 1200 метра ще достигат около 25, а на 2000 метра – до 18 градуса.

По морето през целия ден ще бъде слънчево с висока облачност. Вълнението ще бъде около 2-3 бала, а температурата на морската вода ще е около 23 градуса. В най-топлата част на деня температурите ще са около 33-34 градуса.

Без особена промяна ще бъде времето в петък. Облачността отново ще е разкъсана и висока, а температурите ще бъдат високи. В късните следобедни часове над северните райони на страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места е възможно да превали и прегърми.

През уикенда ще има гръмотевични бури и предпоставки за локални интензивни явления. В събота температурите плавно ще започнат своя ход надолу.

Очаква се над 57 000 първокласници да тръгнат на училище на 15 септември. Близо 717 000 са всички ученици, които ще се обучават през новата 2022/2023 учебна година, съобщиха от МОН.

За всички ученици и учители са осигурени условия за провеждане на нормален учебен процес. Учебната година ще стартира присъствено навсякъде

Още за времето:

Димитровград осъмна със замърсен въздух

Проливен дъжд наводни щата Илинойс

Продължава разчистването на щетите в село Богдан