Днес до обяд над страната ще е предимно облачно, а на места в южните райони ще има слаби превалявания. В часовете след обяд облачността постепенно ще започне да се разкъсва и да намалява.

До края на деня ще се радваме на предимно слънчево време. Вятърът ще е слаб до умерен от север-североизток. Максималните температури ще са между 12 и 18 градуса.

Над планините ще има значителна облачност, а над масивите от Южна България ще има превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. С развитието на деня валежите ще намалеят и облачността ще се разкъса. Вятърът ще е до умерен със северна компонента. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 7 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около нулата.

Предимно значителна ще е облачността над Черноморието. По южното крайбрежие се очакват превалявания. Облаците ще се разкъсат и ще започнат да намаляват след пладне. Вятърът ще е до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 14-16 градуса, температурата на морската вода е около 20 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.