През деня над по-голямата част от страната ще има предимно значителна облачност. В сутрешните часове ще има краткотрайни валежи в Източна България, а следобед ще вали дъжд над Западна и Централна България.

Вятърът днес ще бъде слаб от изток-югоизток. Максималните температури за деня ще бъдат между 14 и 21 градуса в западната половина на страната и между 19 и 24 в южната.

Над планините ще бъде облачно, а по високите части ще има мъгли. Следобед ще вали дъжд, на места придружен от гръмотевична дейност. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югоизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 12 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 5 градуса.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна и на места ще има валежи. Вятърът ще е слаб до умерен с източна компонента. Максималните температури ще бъдат между 18 и 22 градуса, температурата на морската вода е около 15-16 градуса, а вълнението на морето е 3 бала.

Снимка: pexels Снимка: pexels

В петък ще се задържи дъждовното време, но температурите ще започнат да се повишават и максималните ще са между 20 и 25 градуса. В събота облачността ще започне да намалява и валежи ще има главно в планините. В неделя вятърът ще се усили и ще донесе по-високи температури, а над страната ще бъде предимно слънчево.

Тази сутрин слънцето изгря в 06:03 часа и ще залезе в 20:42 часа (продължителността на деня ще бъде 14 часа и 38 минути). Луната е нарастваща полупълна и се намира в знака "Везни".

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Прочетете също и:

Какво ще бъде времето през май