Днес ще остане слънчево и горещо. Временни увеличения на облачността ще има следобед, но вероятността за валежи е много малка.  Максималните температури ще бъдат в интервала 29 – 34 градуса.  

Слънчево ще остане и по Черноморието, с временни увеличения на облачността следобед, но без валежи. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максимални температури: 27 – 29 градуса, на морската вода: около 25 градуса. Вълнение на морето: 2 – 3 бала.

В планините ще е предимно слънчево, на отделни места ще превали за кратко в следобедните часове. Вятърът ще е умерен от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 м: около 23 градуса, на 2000 м: около 18 градуса.  

През уикенда температурите ще се повишат до 31 – 36 градуса, по-ниски край морето. Над планините и планинските райони в Западна България се очаква поява на купесто-дъждовна облачност в следобедните часове, на места са възможни кратки превалявания.   

Има повишена опасност от горски и полски пожари, особено на север в Дунавската равнина, където ще е най-горещо.  

В неделя в западната половина на страната ще се усети захлаждане, което се дължи на формираната зона с ниско атмосферно налягане над Апенинския полуостров.  

В началото на следващата седмица в Западна и Централна България се очакват валежи с гръмотевични бури, възможни са и градушки.