В събота над страната ще премине нестабилен студен атмосферен фронт. Облачността ще е динамична, но слаб сняг ще прехвърчи само по най-високите планински масиви. Вятърът все още ще е с осезаеми пориви, но тенденцията е постепенно да утихва и да позволи в неделя сутринта на много места да се образуват мъгли. Дневните температури в събота ще са между 3 и 8 градуса.

В неделя сутринта ще бъде студено. Термометрите ще се колебаят между 0 и минус 5 градуса. Видимостта до обяд ще е понижена в някои райони на Дунавската равнина, Тракия и долините и котловините в Западна България. Денят обаче ще е слънчев след вдигането на мъглите, с температури между 2 и 8 градуса.

В планините облаците ще са повече в събота с потенциал да падне незначително количество сняг в масивите на Западна България. В първия почивен ден вятърът ще остане силен с мощни пориви в часовете до ранния следобед. След това ще утихва. Дневните температури и през двата дни ще се колебаят от минус 5 градуса по високите части до към 2-3 градуса в по-ниските масиви.

В понеделник дневните температури ще се повишат леко с градус-два до ранния следобед. След това вятърът ще се усили с мощни пориви в Дунавската равнина и някои области в Южна България. С преминаването на пореден студен фронт във вторник ще превали сняг – в по-значителни количества в Стара планина и някои райони на Предбалкана.

В сряда облачността бързо ще се разкъса, но ще остане студено. Температурите сутринта ще са ниски –  до минус 7 – минус 8 градуса. След краткотрайно затопляне с повече слънце в четвъртък, в петък отново се очаква нахлуване на студен въздух с потенциал за ниски температури и снеговалеж в Западна България.