Днес ще бъде дъждовно над много места в страната, а в следобедните часове ще има и гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток. Максималните температури днес ще са между 12 и 18 градуса.

Обявен е жълт код за 19 области на Западна и Централна България. В районите на Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град ще има значителни валежи с количества между 15 и 20 л/кв.м, а на места ще стигнат и до 35 л/кв.м.

Предимно облачно ще бъде над планините, където преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността. Очакват се валежи от дъжд, а над 1800 метра ще вали и сняг. На места валежите ще бъдат значителни и придружени от гръмотевична дейност. Вятърът ще бъде до умерен. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 6 градуса, а над 2000 метра ще бъдат около 1 градус.

Над Черноморието ще е предимно облачно и на много места ще вали дъжд. Вятърът ще бъде до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 12 и 14 градуса. температурата на морската вода е 11 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.

Утре (неделя) времето ще остане облачно с валежи от дъжд преди и след обяд в отделни райони на страната. Вятърът ще духа от север-североизток, а дневните температури слабо ще се понижат.

Тази сутрин слънцето изгря в 06:49 ч. и ще залезе в 20:05 ч. (продължителността на деня е 13 ч. и 16 мин.). Луната е във фаза нарастваща полупълна и се намира в знака "Лъв".